1973'TEN BERİ...

1973

Bakioğlu Holding’in kuruluş öyküsü, merhum Enver Bakioğlu’nun kurduğu ve ilk grup şirketi olma özelliği taşıyan Bak Ambalaj’ın baskılı ve baskısız kağıt torba üretimiyle 1973 yılında İzmir’in Kahramanlar semtinde faaliyete geçmesiyle başlar.

1993

Esnek ambalajın temel girdilerinden biri olan plastik film üretimi gerçekleştiren Polibak Plastik Film AŞ’nin 1993 yılında kuruluşuyla, ambalaj sektöründe gerçekleştirilmesi hedeflenen dikey entegrasyonun bir basamağı daha tamamlanır.

1994

Sayıları giderek artan Holding kuruluşlarının sigortacılık ihtiyaçlarını karşılamak ve dışarıdaki firmalara da hizmet vermesi üzere 1994 yılında Baksaş Sigorta ve Aracılık Hizmetleri AŞ gruba katılır. Aynı yıl, Ankara ile köprü kurarak Ege’nin ekonomik ve sosyal yaşamına katkıda bulunmak amacı ile bölgesel yayın yapan Egevizyon Görsel ve İşitsel Medya Yayınları AŞ (Ege TV ve Radyo Ege) kurularak Holding kuruluşları arasına medya sektörü de dahil edilir.

1995

Anahtar teslimi fabrika inşaatı yapmak üzere kurulan Bakiş Yapı İnşaat Sanayi Ticaret AŞ, Holding kuruluşlarının ve fabrika inşaatlarının yanı sıra, farklı sektörlere fabrika, okul ve hastane inşaatı alanında da hizmet vermeye başlar. Aynı yıl içinde Bakioğlu Holding kuruluşlarının ürün transferlerini gerçekleştirmek ve grup dışına da lojistik hizmet vermesi üzere, o günkü ismiyle Baktrans Taşımacılık Ticaret AŞ kurulur. Globalleşen dünyanın oluşturduğu yeni düzen ve mevcut konjonktür gereği zamanın etkili yönetilmesi ihtiyacından hareketle Baktrans, helikopter taşımacılığını da devreye alır. 2016 yılında Baknet İletişim ile olan birleşme sonrasında Baknet Bilgi İşlem ve Taşımacılık AŞ unvanı altında faaliyetlerine devam eder.

1996

Bakioğlu Şirketler Grubu olarak gelişimini sürdüren ve esnek ambalaj sektöründeki varlığını dikey entegrasyon yapısıyla güçlendiren Grup, kurumsallaşma yolundaki ilk adımını 1996 yılında Bakioğlu Holding’in kuruluşuyla atar.

1998

Baskı öncesi gravür işleme hizmeti veren Bak Gravür Teknolojisi Sanayi Ticaret AŞ, ilk olarak 1998 yılında Bakioğlu-Wetzel ortaklığıyla, “Wetzel AŞ” ismiyle faaliyetlerine başlar, 2001 yılında tamamen Bakioğlu Holding bünyesine geçerek Enternasyonel Gravür AŞ unvanıyla faaliyetlerine devam eder. 2017 yılında diğer Grup Şirketleriyle aynı logo ailesi altında bütünlük taşıması hedefinden hareketle Bak Gravür Teknolojisi San. Tic. AŞ unvanına geçiş yapan şirket, Türkiye’nin önde gelen rotogravür silindir üreticisi arasında yer almaktadır.

2000

Hızla değişen teknolojiyi yakından takip etmenin iletişimden geçtiğinin bilinciyle Baknet İletişim ve Bilgisayar Ürünleri Pazarlama Sanayi AŞ ticari unvanıyla bilişim sektöründe yerini alan Baknet, Aralık 2016 tarihi itibariyle Baktrans birleşmesi sonucunda, Baknet Bilgi İşlem ve Taşımacılık AŞ unvanı altında Baknet Bilişim ve Baknet VIP Havacılık hizmetlerine aralıksız devam eder.

2002

Bakioğlu Holding’in “Esnek Ambalaj Sektörü” nde oluşturduğu dikey entegrasyonun son halkası olan Bareks Plastik AŞ 2002 yılında kurulur ve çok katlı teknolojik Polietilen Film üretimi devreye alınır.

2015

Tüm bu gelişmelerin paralelinde, grubun büyüyen ihracat operasyonlarına destek vermesi amacıyla Şubat 2015 itibariyle üzere Bak Ambalaj Dış Ticaret AŞ (Bak International) faaliyete geçer. Kısa bir süre sonra, hedef pazar olan Batı Avrupa’daki müşterilerine daha yakın olabilmek, uluslararası marka kimliğini güçlendirmek ve Bak Ambalaj’ın bu bölgeye yapacağı satışlarda hem satış hem lojistik anlamında destek olmak üzere Mayıs 2015’te Amsterdam merkezli Bak Flexibles BV faaliyetlerine başlar.

2016
Bak Global Trade BV (Bugünkü ismiyle P&B; Flexibles), yurt dışı hammadde tedarik sürecinde, Avrupa’daki uygun maliyetli finansman olanaklarından faydalanmak üzere 2016 yılı sonuna doğru faaliyete geçer. %100 Bakioğlu Holding iştirakiyle, Türkiye’de bir ilk gerçekleştirilerek endüstriyel anlamda eşi benzeri olmayan "dondurarak kurutma (Freeze Dry)" teknolojisine yatırım yapılır ve ilk gıda şirketi Freshbak kuruluşu gerçekleşir.
2017
Bareks Menemen Serbest Bölge'de yer alan ikinci fabrika inşaatı tamamlanarak Bareks 6. Blown Film Ekstrüzyon hattı (W&H;) Nisan ayında devreye alınır ve Bareks AŞ kapasitesi 31.000 ton seviyesine yükseltilir.
2018
Bakioğlu Holding ve Grup Şirketleri’nin marka mimarisi yenilenerek yeni kurumsal kimlik çalışmaları hayata geçirilir.
2019
Polibak 6. BOPP hattı 28 Mayıs 2019 tarihinde devreye alınır.
2020
Bak Ambalaj, Polibak ve Bareks TSE Covid 19 güvenli üretim belgesine hak kazanırlar.
2021
  • Sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda ilerleyen Bakioğlu Holding ve Ambalaj Grubu Şirketleri, Sustainable Packaging Coalition (SPC) üyeliğine adım atarlar.
  • Bakioğlu Holding Ambalaj Grubu Şirketleri, üretimde kullanılan enerjinin  %100 yenilenebilir kaynaklardan geldiğini kanıtlayan I-REC sıfır karbonlu yeşil elektrik sertifikasına hak kazanırlar.
  • Polibak ve Bareks, ISCC Plus Sertifikasına (Uluslararası Sürdürülebilirlik Karbon Sertifikası) sıfır uygunsuzluk ile hak kazanırlar.
  • Grup şirketlerimizden Bareks Polietilen Tesisi'nde kurulan güneş enerjisi sistemiyle yenilenebilir enerji üretimine başlanır.
  • Bakioğlu Grubu'nda öne çıkan "İnsana Değer" anlayışından hareketle; "İnsan Kaynakları" bölüm isminden, "İnsan Değerleri" ismine geçiş yapılır.
2022
  • Bakioğlu Holding ve Ambalaj Grubu Şirketleri için konsolide sürdürülebilirlik raporlarının hazırlığı merkezi şekilde ele alınır.
  • Bakioğlu Holding Dijital Dönüşüm Master Planı yayınlanır.
  • Globee Ödülleri'nde "Yılın İnsan Odaklı İş Yeri" kategorisinde altın ödül elde edilir.
  • İş Dünyasının Oskarları olarak bilinen Stevie Awards Ödül Programının yanı sıra, Brandon Hall Ödül Programından "İnsana Değer" yaklaşımımızı öne çıkaran uygulamalarla, ödülle dönülür.
  • Bakioğlu Holding Ambalaj Grubu Şirketleri'nin, iklim değişikliği ile mücadele konusundaki sorumluluğunu odağına alarak, gönüllülük esasıyla başlattığı “Kurumsal Karbon Ayak İzinin Hesaplanması Projesi” başarıyla tamamlanır ve tüm tesislerde “Karbon Ayak İzi hesaplama ISO 14064-1: 2018 belgesine” hak kazanılır.
  • "İşveren Markası Projesi" kapsamında çalışan görüşleri, anketleri ve tepe yönetim çalıştaylarıyla şekillenen Bakioğlu Grubu Çalışan Değer Önermesi: "Seninle Baki" lansmanı gerçekleştirilir.
  • Dikey entegrasyona bir halka eklenir, Bakcycle Geri Dönüşüm San. ve Tic. AŞ faaliyetlerine başlar.
2023
  • 2022 Stevie Winner for  Women in Business- Dünya çapındaki kadın girişimcilerin, yöneticilerin ve çalışanlarının ödüllendirildiği “Stevie Awards for Women in Business” ödül programından, 360 değerlendirme süreciyle “Achievement in Human Resources” kategorisinde bronz ödülüne hak kazanılır.
  • "Geleceğin Türkiye’sini İnşa Ediyoruz" sloganıyla 15-21 Mart 2023 tarihleri arasında İzmir’de düzenlenen İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin tema sponsorları arasında yer alınır.
  • Etik ve İ­tibar Dernegi’nin üyeleri arasında yer alınır.
  • Cumhuriyetimizin 100. yılına özel TV reklam, dijital ve açık hava reklamları yayına alınır.
  • %100 Bakioğlu Holding iştirakiyle kurulan ilk gıda şirketi Freshbak'In ardından ikinci gıda şirketi olarak MeyV'nin kuruluşu gerçekleşir.