Haberler

Holding to Our Roots through Technology Projesi hayata geçirildi!

30 Kasım 2023 Perşembe

Holding to Our Roots through Technology Projesi, İzmir Ticaret Borsası koordinatörlüğünde, Bakioğlu Holding Grup Şirketleri’nin kurucu üye olarak yer aldığı Hayat Boyu Öğrenme, Mesleki Eğitim ve Geliştirme Derneği ve Ege Orman Vakfı başta olmak üzere; Ege Üniversitesi ve merkezi Yunanistan’da bulunan Institute of Entrepreneurship Development (IED) ortaklığıyla hayata geçirildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın sözleşme makamı olduğu “Cinsiyet Eşitliği Odağında Geleceğin İnsana Yakışır İşleri Yaklaşımının Desteklenmesi Hibe Programı” kapsamında desteklenen ve  İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Zeytincilik Araştırma Enstitüsü, Turuncu Dernek’in iştirakçi olarak yer aldığı projenin açılış toplantısı yapıldı.

12 ay sürmesi planlanan proje kapsamında; 18-30 yaş arasında gençlerin ve tarım işçilerinin tarımda dönüşüme liderlik edebilmeleri için teorik ve pratik eğitimler gerçekleştirilecek ve pilot uygulama alanı olarak Ege Orman Vakfı’nın 30.000 ağaçlık zeytin plantasyon sahası kullanılacak. Bu projeyle gençlerin tarımdaki dijital dönüşüme adaptasyonu sağlanıp istihdamın artırılması ve Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları arasında yer alan Toplumsal Cinsiyet Eşitliği, İnsana Yakışır İş ve Ekonomik Büyüme, Sorumlu Üretim ve Tüketim, İklim Eylemi ve Amaçlar için Ortaklıklar amaçlarının gerçekleştirilmesine katkıda bulunulacak. Bu anlamlı projenin parçası olan tüm değerli paydaşlarımıza sonsuz teşekkürlerimizle.